Wat kost een auto overspuiten?

Hetgeen dat u betaalt voor het over laten spuiten van uw auto is van verschillende factoren afhankelijk. Gemiddeld bent u al snel €2000 kwijt. Het is namelijk vaak niet alleen het spuiten dat moet gebeuren, maar ook een tal van andere werkzaamheden. Werkzaamheden die vaak moeten gebeuren zijn bijvoorbeeld: demonteren, ontroesten, las werkzaamheden, schuren, grondlakken, monteren, afwerken en poetsen. Zo ziet u dat het veel meer is dan alleen het spuiten van uw auto.  U kunt van tevoren met de autospuiter in gesprek gaan over de mogelijkheden. Sommige autospuiters stellen bijvoorbeeld voor dat uzelf uw auto schuurt. Dit kost namelijk erg veel arbeidsuren en dit scheelt aanzienlijk in prijs.

Waar is de prijs afhankelijk van?

Het kan zijn dat u enkel een kleine schade heeft aan uw auto en alleen deze weggewerkt hoeft te worden. In dit geval bent u veel minder kwijt dan wanneer de volledige auto overgespoten moet worden. De prijs hangt dus ook erg af van wat er aan de auto gedaan moet worden en hoe groot de eventuele schade is.

Auto spuiten kost erg veel tijd. Veel onderdelen moeten worden afgeplakt en in zijn totaliteit komen er veel arbeidsuren bij kijken. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een autospuiter die kwaliteit levert en geen overbodige arbeidsuren rekent.  Het is handig om daarom altijd van te voren te bespreken wat uw wensen zijn en hoeveel dit ongeveer gaat kosten. U kunt het zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Het bedrag dat u kwijt bent kan variëren tussen de €1300-€4000.